torstaina, marraskuuta 16, 2006

Tuomio Vistasta

Tuota, tuota.. Tämä on pirun noloa ja meikäläistä hävettää järjettömästi, mutta pakko sanoa että voi poijjaat, te olitte oikeassa.

Windows Vistan RC1 versio on kuraa. Kerronpa pienen tarinan, joka sai minut tänään raivostumaan totaalisesti uuteen, mukamas mahtavaan käyttöjärjestelmään, jota niin innokkaasti suosittelin toisessa merkinnässä..

Eli homma meni näin. Kun saavuin tänään koulusta kotiin, avasin leppoisasti koneeni ja odottelin Vistan kirjautumisruutua.. No, huomasin odotelleeni lähemmäs 10 minuuttia ja ihmettelin missä mättää. Lopulta eteeni tuli kirjautumisikkuna. Näpyttelin passwordini ja pääsin sisään. Ihmettelin kun kuvakkeet työpöydällä olivat eri paikoissa missä ne ennen olivat olleet. Tuli kieltämättä mieleen se video, jossa työpöydän kuvakkeet elävät omaa elämänsä tietokoneen käyttäjän ollessa poissa. Nojoo, palataan asiaan. Sitten avasin Firefoxin. Ihmettelin, että mitä helvettiä - kaikki kirjanmerkit ja muut asetukseni, kuten aloitussivu ym. olivat kadonneet. Ja se vasta on ärsyttävää, kun on helvetisti tärkeitä kirjanmerkkejä ja sitten yht'äkkiä kaikki ovat poissa. Joo, sitten tsekkasin toimiiko sivut. Ei helvetti - melkein jokainen sivu pomppii ylösalas ruudulla ja tärisee kuin mikäkin. Siinä oli jo kyllä vähän WTF-tunne.. Käsittämätöntä.

Vista on muutenkin minulla melkoisen töksähtelevä ja buginen. Tämä voi kyllä johtua tietokoneeni specseistä, jotka ovat krhm.. melko alhaista tasoa. Mitäs sanotte näytönohjaimesta ála nVidia GeForce4 MX420, 64mb.


Taitaa kuulkaas pojat olla asia nyt niin, että jätän hyvästit Vistalle ja siirryn tuttuun ja turvalliseen XP:hen. Tai vaihtoehtoisesti pingviiniin, joka on tosin epätodennäköistä koska haluan pelata ja photoshoppailla.

Hasta la Vista, kiitän ja kuittaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs minä sanoin :D semmosia ne microsoftin tuotteet on. Siirry ubuntuun ja asenna siihen xgl compiz niin näyttää nätiltä

Vinski kirjoitti...

Khihi, pistän harkintaan. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Crossoverin avulla voit Linuxilla photshoppailla ja harvemmin kannattaa käyttää vakituisessa käytössä betaa tai ei vielä valmista versiota (Tosin tällä periaatteella Windowsia ei kannattaisi käyttää lainkaan, joka kylläkin on myös totta).

Vinski kirjoitti...

Jos sais sitten kunnon tipit että miten se tuon Crossoverin avulla onnistuu, niin voisin pistää ihan aikuisten oikeasti Linuxin harkintaan. Otan mieleläni vastaan neuvoja Linux-guruilta, kuten vaikkapa samppa. ;)

Joo-o, täytyy myöntää että oli ehkä hiukan typerä teko pistää vakituiseen käyttöön käyttöjärjestelmän ei-lopullinen versio.. No, tekemällä oppii. Ei siinä mitää, uus forkkaus vaa ja sitte uudestaa asentus ohjelmat ym.

Mitä nyt olen pari kertaa Linuxiakin koneellani pitänyt, niin muuta moittimista ei tosiaan ole kuin tuo Photoshopin puute. Mutta jos oikeasti se TOIMISI tuon Crossoverin avulla, niin olen enemmän kuin kiinnostunut.

Viestiä vaan tännepäin tulemaan, jos haluatte auttaa tai jotain. :)