sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Rakkaudentunnustus


Tänään tapahtui asia, joka sai minut sen verran innostuneeksi että rupesin pomppimaan huoneessani ilosta, kirjaimellisesti.


Vihdoin ja viimein sain asennettua itselleni Windows Vistan! Formatoin koko kovalevyni, ja nyt on erittäin freshi olo. Poltin päivällä Vistan RC1-version dvd:lle ja asensin käyttöjärjestelmän tässä illalla. Nyt noin tunnin verran olen ihastellut uutta kaunokaistani sekä asennellut ajureita sun muuta.

Huomasin ilokseni tämän sisältävän myös Media Centerin, joten kyllä nyt on syytä hymyillä. Ja kaikki tämä ilmaiseksi. Laillisesti.

Ja sehän johtuu siitä, että versio, joka minulla on, ei ole vielä täysin virallinen/lopullinen, joten tämän saa kuka vaan Microsoftin sivuilta ladattua. Tietojeni mukaan pystyn käyttämään tätä vuoden 2007 loppuun asti, jolloin järjestelmä menee käyttökelvottomaksi (?). Ei siinä mitään, sillä minulle riittää ihan hyvin tämä vähän päälle vuosi.


Vista on erittäin kaunis. En tarkoita nyt, että edistysaskel myös ulkoisesti XP:stä olisi pieni. Nimittäin järjestelmä on uusiutunut graafisesti melko radikaalisti. Alapalkki on tummanmusta (väri on muuten vissiin vaihdettavissa..) ja fontti on sulavan pehmeä. Tyylistä tulee mieleen Applen style.

Ystäväni Teemun opastuksella sain pistettyä järjestelmän kunnolla kondikseen ja nyt toimii jo äänetkin. Tässä vietetään koko edessä oleva yö uuden, kauniin käyttöjärjestelmäni parissa.

Suosittelen Vistaa ehdottomasti.


P.S. Saimme Teemun kanssa oivan idean tuossa hetki sitten.. Perustamme oman Vista-blogin, jossa puimme Vistan kehitystä ja jaamme mielipiteitämme käyttöjärjestelmästä. Keksimme jo nimenkin blogille, mutta jääköön se julkaisuun asti salaisuudeksi. Avaamme blogin mahdollisesti ensi viikolla.



Hyvää illanjatkoa! :-)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse mielummin kuolisin kun käyttäisin keskeneräistä Hastala Vistaa.

Vinski kirjoitti...

Vaikka tämä onkin keskeneräinen versio, tämä on lähellä lopullista.

En ole muuta negatiivistä järjestelmästä löytänyt kuin kaamean Windows Media Playerin.

Anonyymi kirjoitti...

Uu jea, tekis mieli asentaa tuo Vista. Ens viikolla tulee uusi kone, jotenka vois tähän vanhalle romulle sen testimielessä asentaa. Taitaa tosin olla aika kovat laitteistovaatimukset Vistalla..

Vinski kirjoitti...

No ei siinä kyllä kauhean kovat ole.. Sen saa nimittäin asennettua 32- ja 64-bittisille prossuille ja Vista pyörii kohtuu hyvin minunkin specseilläni: Intel Celeron 2,4ghz, 512DDR, nVidia GeForce4 MX420.

Tosin ostan tällä viikolla kaveriltani ehkä nVidia GeForce 6600GT, niin saattaa Vistakin pyöriä paremmin. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

http://jaba.mbnet.fi/sivut/tarinat/vista/
Nuo tarinat luettuani päätin jättää jo lataamani vistan asentamatta ja laittaa tähän uuteen koneeseen xp:n tilalle vanhan rakkaan ubuntun.

Vinski kirjoitti...

Wanha!

Juu luinpa nuo itsekin aiemmin tänään, mutta jaban luettelemat ongelmat ovat kyllä mielestäni suurin osa konekohtaisia. Minun kohdallani ei kauheasti probleemoja vielä ole nimittäin ollut.